Meet and Code: La digitalización de la educación en Europa es clave para mejorar las competencias digitales


Per a ell està Meet and Code (www.Meet-and-Code.org), l’alcalde programa europeu de competències digitals per a joves, que ofereix a les organitzacions locals sense ànim de lucre (ONL) finançament per organitzar esdeveniments en els que s’ensenyen codificació i competències digitals. El soci de Meet and Code de Haus des Stiftens gGmbH, Clemens Frede, afirma que la pandèmia ha accelerat l’aprenentatge electrònic i s’ha posat de relleu als resultats positius que ha tingut.

Això es posa de manifest en els aprenentatges d’algunes de les ONL locals que participen en Meet and Code:

1. L’augment de l’accés està fomentant la participació
El president de l’Associació 2Piny en Polònia, Jacek Suliga, va dir que l’aprenentatge electrònic durant la pandèmia ha inundat tant als estudiants com als professors amb les noves tecnologies, empujant-los a adaptar-se i aprendre. “Això ha ajudat a tots a superar els seus mitjans en torn a la tecnologia”, afegit.

Ronen Even Tzur, de Kids Life Skills a Luxemburg, va explicar que l’aprenentatge en línia també millorava l’accés als talents a distància, inclosos els professors especialitzats.

2. COVID-19 e-acceleració
“Tot el món ha vist empujat a utilitzar eines tecnològiques per dur a terme les seves activitats, fins i tot en entorns que històricament han estat alejats del món tecnològic, com en les nostres escoles. Per ello, s’ha tingut que desenvolupar habilitats tecnològiques bàsiques”, va dir un representant de Stripes Cooperativa Sociale Onlus, Itàlia.

Peter Zafka, de Spolek Navis (República Xeca), va afegir que l’educació en línia ja ha millorat les competències digitals d’alumnes i professors. L’entorn en línia amplia les oportunitats d’aprenentatge i millora de l’accés als recursos educatius.

3. Es pot fer més per millorar les competències digitals
Doris Raab, directora del TalentForumSaar de StudienStiftungSaar a Alemanya, va dir que no basta amb ensenyar als nens continguts d’aprenentatge digital. “Es necessari que aprenguem habilitats mediàtiques de gran alcance. Això hauria de ser la base d’un conjunt estandaritzat d’habilitats digitals bàsiques que permetrà l’equitat educativa.”

“Cada nen hauria de tenir accés als ordenadors ja per a la tecnologia per desenvolupar i aprendre habilitats digitals; la Unió Europea hauria de finançar aquesta iniciativa i assegurar-se de que tots els Estats membres complissin”, suggerint Catalina i Ravzan Enescu, de Give-IT.org , Romania.

Sin embargo, Anna Kovbasiuk, del Centro de Iniciativas Europeas, afirma que la millora de l’alfabetització digital en Europa arribarà amb la digitalització general de totes les esferes de la vida de les persones.

“En Meet and Code nos entusiasma ver la colaboración del sector público y privado para capacitar a los jóvenes locales para que den forma al su futuro”, afirma Clemens Frede, de Meet and Code. “Nuestros eventos començaron el 1 de septiembre y tendrán su punto álgido del 9 al 25 de octubre, en consonancia con la Semana del Código de la UE (https://codeweek.eu). Junts, ja a través del poder de les associacions i la col·laboració, podem desempeñar el nostre paper en la millora de les competències digitals en tota Europa “, concluye.