Los expertos abordan la reforma laboral en el Congreso Laboral 2021 organizado por Lefebvre

[ad_1]

El Congrés Laboral 2021, que se celebra entre avui i mañana ha estat inaugurat per Juan Pujol, president de Lefebvre quien ha puesto énfasis en l’èxit de l’esdeveniment està garantit perquè aquest esdeveniment “cuenta con primerísimos profesionales de despachos, empresas y de la magistratura que van a debatir ya reflexionar sobre las claves de la situación del derecho laboral en nuestro país. ”. Organitzat per Lefebvre, companyia líder en informació jurídica, la nova edició reuneix als majors experts en dret laboral, ocupació, treball i Seguretat Social per a analitzar i aportar claredat sobre la nova realitat sociolaboral i l’actualitat normativa que afecta a treballadors i empreses.

El encuentro, en format presencial i virtual, ha estat dirigit acadèmicament per Antonio Sempere, magistrado del Tribunal Supremo y catedrático de universidad, quien ha destacat que “la reforma laboral ens donarà molts dies d’estudi. Basta repassar els temes per saber que el laboralisme no està adorat, sinó que està constantment ideant coses, per millorar cada qual les relacions laborals des de la seva perspectiva”.

A lo largo de hoy y mañana, cuestiones com la reforma laboral i les seves implicacions pràctiques; la contractació, baixes i menyspreu; la Inspecció de Treball; els convenis col·lectius; les polítiques de igualtat, o les relacions laborals post pandèmia seran objecte d’anàlisi per part de les personalitats rellevants de l’àmbit jurídic i laboral de l’Administració Pública, despatxos i empreses.

Antonio Garamendi, president CEOE, “en aquest procés de sortida de la crisi i davant una incipient reforma laboral”, ha sol·licitat “un procés de seguretat reguladora, seguretat jurídica i qualitat de la norma perquè del contario es posa en risc el futur de l’economia i l’ocupació del país”. Per la seva part, María Luisa Segoviano, presidenta de la Sala Cuarta del Tribunal Suprem, subrayaba que “desearia una reforma laboral pactada que pudiera acabar amb recelos i resquemores. L’ideal és aconseguir un acord sense perdre de vista la figura del treballador, la necessitat de mantenir una estabilitat a l’ocupació i acabar amb la temporalitat excessiva, però per un altre lado també és important la productivitat de l’empresa. Si la empresa no va bien, los trabajadores no van a ir bien”.

El treball del futur
En aquesta sessió, Martín Godino, director socio Sagardoy Abogados, Silvia Bauzá, soci responsable de l’Àrea Laboral de Allen & Overy, Fernando Bazán, Global Employment Law & Benefits Leader a Deloitte Legal, Alberto Santos, vicepresidente de ADiReLab i director de Relacions Laborals de Prosegur han fet un repas de la Reforma Laboral i les seves implicacions pràctiques; la contractació temporal i les subcontractes; las nuevas exigencias en materia de igualdad (planes, registros salariales y medidas compensatorias); el treball a distància i la digitalització, a més de debatre sobre el nou Estatut dels Treballadors.

El Congrés Laboral cuenta amb el patrocini de Deloitte Legal, Ernst & Young Advocats, KPMG Advocats, PwC Fiscal i Legal, Allen i Overy, Sagardoy Abogados, Uría Menéndez y GM Integra RRHH i la col·laboració de ADiReLaB, Asociación Española Directores Recursos Humans, Associació Nacional de Laboristas (ASNALA) y Foro Español de Laboristas (FORELAB).

[ad_2]