La colaboración de Endesa con EmergenciaPorElEmpleo acompaña a más de 1000 personas en riesgo de exclusión

[ad_1]

La iniciativa #EmergenciaPorElEmpleo, de la Fundación Adecco, cumple en 2022 dos años de andadura, tras arreglar en junio de 2020 con el apoyo de Endesa como principal empresa impulsora. El projecte nació sota la necessitat de promoure l’ocupació entre les persones més afectades per la crisi econòmica de la pandèmia, que va impactar de ple als llars més vulnerables. En la seva majoria, unitats familiars amb baixa intensitat de treball, que tenia una vinculació molt fràgil amb el mercat laboral i es trobaven al fil de la pobresa, ja abans de la Covid-19.

Esta col·laboració part del Pla de Responsabilitat Pública de la companyia, presentada a l’inici de la pandèmia i dotat amb 25 milions d’euros.

Dos anys després de l’arranjament del programa i, superats els temps més durs de la crisi econòmica de la Covid-19, sembla un moment idoni per a realitzar l’equilibri dels resultats.

Més de 1000 persones ateses i 718 llocs de treball generats
En estos dos años, Endesa ha realitzat una aportació de 760.000 euros al projecte d’inclusió social de la Fundació Adecco, que ha pogut acompanyar en el seu accés a l’ocupació a 1036 persones en greu risc d’exclusió social. Tots ells han participat en itineraris d’ocupació personalitzats, que han culminat amb la firma de 718 contractes de treball.

Dichos itineraris han incidit en aspectes estratègics com la qualificació professional, l’orientació laboral i la intermediació amb empreses de sectors emergents com el sociosanitari, logística o neteja. En concret, s’han desenvolupat 2516 accions d’orientació laboral (definició de l’objectiu professional, preparació del currículum, coneixement dels canals de recerca d’ocupació i del procés de selecció, etc.), 824 accions de formació (competències digitals, nichos d’ocupació emergents o altres formacions com a aprenentatge d’idiomes), 1887 acciones de Escuela de empleo (adquisició de competències transversals per a la recerca de treball) i 5733 accions d’intermediació laboral amb empreses.

El perfil del beneficiario del programa #EmergenciaPorElEmpleo és el d’una persona en greu risc d’exclusió social, freqüentment associat a situacions de monoparentalidad, violencia de género, desempleo de larga duración superados los 45 años, economías domésticas bajo el umbral de la pobrezaetc.

Mariam aconsegueix un lloc de treball gràcies a l’assessorament personalitzat
Mariam S. Pérez Estrada, de 32 anys, va acabar els seus estudis un par de mesos abans de la pandèmia, justo quan havia deixat el seu últim treball amb la il·lusió de trobar un lloc relacionat amb la seva formació. “Durante el confinamiento no tuve cap ingreso, además em encontraba muy desanimada emocionalmente porque soy víctima de violencia de género”, comenta. Ara treballa com a camarera en una cadena de hamburgueserías, encara que no abandona el seu somni de trobar un lloc relacionat amb els seus estudis. “Estoy muy agradecida al programa #EmergenciaPorElEmpleo perquè he rebut assessorament personalitzat en la meva recerca d’ocupació i m’han ajudat a millorar el meu currículum”.

Escuela #EmergenciaPorElEmpleo: voluntaris de Endesa dan la cara ante la crisis
Conscient de la importancia de reforzar l’acompanyament a les persones en risc d’exclusió durant aquests anys i, en el mateix marc de la seva col·laboració amb #EmergenciaPorElEmpleo, Endesa posa en marxa l’Escola del mateix nom, mitjançant la que ha involucrat als seus propis empleats. en la inclusió laboral d’aquells amb més dificultats. En total, 553 persones s’han beneficiat d’aquesta iniciativa.

Desarrollada en diferents sessions formatives, l’escola ha estat liderada pels propis empleats voluntaris d’Endesa. Tras rebre una formació prèvia, els professionals imparteixen les sessions de manera telemàtica, que versaran sobre els continguts essencials per incrementar el coneixement del mercat laboral i millorar la empleabilitat: iniciación a xarxes socials, procés de selecció (entrevistes, dinàmiques de grup), elaboració del currículum, búsqueda d’ocupació digital i en xarxes socials, consells financers per a estalviar, etc.

Compromís empresarial, clau en la recuperació
La pandèmia per la Covid-19 va concloure greus conseqüències per al mercat laboral, agafant les llistes del paró fins a aconseguir-les. 3.719.800 desempleados a finals de 2020. Hoy, dos anys després de l’inici de la pandèmia, aquesta xifra s’ha reduït fins al 3.103.800, millorant fins i tot les xifres anteriors a l’inici de la pandèmia (3.191.900 dessempleados en l’últim trimestre de 2019). I les xifres d’exclusió no segueixen una tendència encara que paral·lela amb el descens del treball, és evident que el compromís empresarial està resultant decisiu per a la recuperació econòmica i social del país.

“La Covid-19 va amenaçar des del principi amb disparar les xifres d’exclusió i/o pobresa a Espanya i, de fet, el percentatge d’exclusió s’ha incrementat des del 8,6% fins al 12,7%, segons Foessa. Sense embargo, el compromís i les aliances empresarials han estat clau per amortir aquests efectes i impulsar una recuperació ferma i sostenida. En aquest marc, Endesa s’ha alçat com un agent indiscutible en la reducció del treball i l’exclusió a Espanya; gràcies a la seva implicació podem posar en marxa aquest projecte, acompanyant a centenars de persones en risc d’exclusió en el seu camí cap a una vida digna a través de l’ocupació” – ha destacat Francisco Mesonero, director general de la Fundació Adecco.

Per la seva part, María Malaxechevarría, directora general de sostenibilitat d’Endesa, ha volgut recalcar: “Esta iniciativa refleja, una vez más, el compromiso de la compañía de ‘no deixar a nadie atrás’. Som sensibles a les necessitats de l’entorn i orientem la nostra activitat a donar resposta als grans retocs socials, ambientals i ètics que enfronta la societat. En aquest context, no podíem respondre a la crisi sense precedents que va originar la pandèmia i, entre les activitats portades a terme, tenir un focus especial en els col·lectius que parteixen d’un context més difícil. Estem especialment continguts per recolzar la inclusió social a través de l’ocupació de les persones en situació més vulnerable, propiciant la seva integració plena a la societat”.

[ad_2]