El Grupo Adecco movilizó a 68.600 personas de sectores inactivos a otros con más demanda durante la crisis sanitaria

[ad_1]

L’impacte de la COVID-19 a la vida de les persones i els recents moviments al món laboral i social no poden ser menys apreciats. Com a conseqüència, el rol de les empreses en inclusives i un planeta més saludable per a les generacions futures està guanyant importància.

A mesura que la crisi continua afectant la vida de les persones de manera significativa, el Grup Adecco, líder mundial en la gestió de recursos humans, està exercint un paper clau en el suport a l’empleat i l’ocupació com a que queda reconegut a la seva memòria de Sostenibilidad 2020. Durant els tancaments de 2020 i fins al 2021, Adecco ha continuat operant com a proveïdor de serveis essencials, ajudant a facilitar la transició de la força laboral per a les persones i empreses afectades per la COVID-19, oferint assessorament, capacitació i oportunitats d’ocupació.

Com que l’empresa té la raó de ser l’èxit de les persones, el Grup Adecco té un compromís de millorar i tornar a capacitar a milions de persones per impulsar l’Agenda 2030 amb un propòsit clar i sòlid: crear el futur de l’ocupació per a tots i totes. .

Per complir amb aquests objectius, els esforços es centraran en alliberar el potencial humà per aconseguir la igualtat d’accés al treball decent per a tots i treballar de la mà amb empreses de tot el món per oferir solucions de força laboral personalitzada, apostant per un model referent. en la gestió del talent, creant un entorn respectuós, inclusiu i saludable.

Tots aquests esforços contribueixen directament a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de la ONU, una visió compartida d’un futur millor, més equitatiu i sostenible, que requereix una acció decidida per part de tots els sectors de la societat.

En palabras d’Iker Barricat, director general d’Adecco España: “En Adecco pensamos que la diferencia siempre la marcan las personas. Ser líders en el sector dels Recursos Humans significa treballar cada dia en construir una empresa en la que estiguin els millors professionals, el millor talent, i en la que realment aquest talent vol estar amb nosaltres. Solo és possible aconseguir el lideratge a través de les persones”.

El propòsit de fer que el futur de l’ocupació sea per a totes les persones es tradueixin a favor de l’empleabilitat de manera sostenible i duradera, i al mateix temps ajudar a les empreses a potenciar el potencial de la seva força laboral.

Generació d’ocupació
En 2020, al voltant de tot el món, va viure una situació impactant de canvi a la que el mercat laboral s’havia adaptat. En el Grup Adecco s’han adaptat a la nova situació social i laboral, encara que encarar el futur de l’ocupació amb flexibilitat, invirtiendo en formació i capacitació, posant el focus en els grups de major risc com els joves, el talent sènior i les persones més. vulnerables.

En l’ADN de l’empresa està la generació d’oportunitats dinamitzant el mercat laboral i fent front al desempleo, l’exclusió social o la desigualdad. D’aquesta manera, en base a les dades reconegudes en la Memoria de Sostenibilidad 2020 del Grupo Adecco, l’any passat s’ha ajudat a trobar feina a 105.990 persones, de les quals 29.380 eren menors de 25 anys. A més, es realitzaran més de 557.000 contractes el 2020.

Al generar oportunitats d’ocupació es contribueix al creixement econòmic. L’eficiència del mercat laboral augmenta a través del coneixement de les necessitats de les empreses i les aspiracions laborals o educatives de les persones per a proporcionar la combinació necessària entre l’oferta i la demanda.

Augmentar la participació en el mercat laboral millorant la empleabilidad dels treballadors, creant noves solucions de treball i fomentant la mobilitat geogràfica i ocupacional. Així, es van crear més de 105.000 llocs de treball el 2020, dels quals més de 29.000 van ser per als joves. El resultat? Proporcionar a l’economia la flexibilitat necessària per a una major competitivitat i un creixement econòmic sostenible i sostenible.

“La sostenibilitat en l’ocupació fa referència a com l’ocupació té una repercussió directa en l’economia i en la societat d’un país, però, encara més important, a la vida de les persones. Teniu que veure com les persones, a la llarga de la seva trajectòria professional, van exercir els llocs de treball que serveixen per adquirir-hi empleabilitat per obtenir coneixements fins a arribar a trobar el treball que millor s’adapta als seus desitjos i al millor preparat estès. A mesura que una persona va guanyar experiència va adquirir també coneixements i, amb aquesta formació adquirida, irà obtenint llocs de treball que permetran un major progrés i satisfacció. Crear un ecosistema de empleo sostenido y sostenible es la base de una sociedad justa, equitativa y equilibrada”, explica Santiago Soler, secretari general del Grupo Adecco.

Movilització per l’ocupació
Durant els moments més durs de la pandèmia, Adecco va utilitzar l’ampli coneixement del mercat laboral, i de la situació en la que es va trobar alguns dels sectors d’activitat, per aportar solucions que ajuden a revitalitzar l’economia i millorar l’empleabilitat de les persones. la situació laboral havia estat afectada directament per la crisi de la COVID-19.

En dos mesos el nombre de parados es va incrementar a prop d’un milió de persones. Els afectats per Expedientes de Regulación Temporal de Empleo (ERTE) i que, per tant, no podia exercir el seu lloc de treball de manera normalitzada ascendien a 3 milions i mig; y cerca d’un milió y medio de autónomos solicitaron la paga per cese d’activitat. Una crisi que va colpejar de forma especialment dura a les petites i mitjanes empreses i sectors clau de l’activitat econòmica del nostre país.

Fruit d’aquesta situació va sorgir #MovilizaciónPorElEmpleo, un programa amb l’objectiu d’ajudar a aquelles persones laboralment afectades pels efectes de la COVID-19 i trobar ocupació i seguir capacitant-se amb la finalitat de millorar la seva empleabilitat una vegada finalitzada la situació que ens hem viscut. Dentro d’este programa s’ha cerrat acords d’adhesió i suport d’associacions tant de l’àmbit industrial com del sector serveis i d’agricultura amb organismes com la CEOE, CEOE Tenerife, ASAJA, FEIQUE, FIAB, FED, UNO, CEIM, AEDHE, AICA, CECALE, CECAM, CEG i El Club d’Excel·lència en Sostenibilitat.

Des de l’inici de la pandèmia a través d’aquest programa i fins al 31 de desembre de 2020 es va convocar 68.603 llocs de treball cap a sectors essencials, és a dir, més de 68.000 persones contractades en un sector diferent al que estigués anteriorment, amb la col·laboració de patronals i administracions públiques.

Gràcies al coneixement del mercat i dels diferents sectors d’activitat, així com de les competències necessàries per exercir els diferents llocs que el mercat demanda, Adecco posa el foc en recol·locar a totes aquelles persones desempleades per causa del COVID-19 en sectors que en aquests moments necessitaban personal, invirtiendo en el desenvolupament de coneixements i competències necessàries mitjançant els projectes d’upskilling i reskilling.

Formació
Adecco aposta per la formació de tots els treballadors ja que considera que és un factor imprescindible per al desenvolupament de les persones i per aconseguir un millor rendiment en un lloc de treball. Per ello, el 2020 el Grupo Adecco va invertir més de 5 milions d’euros en formació per millorar la empleabilidad de las personas.

Existeix una necessitat urgent de les empreses i els treballadors hivernen en la creació de noves habilitats. La idea d’una formació acadèmica, junt amb alguna capacitació informal, proporcionarà a un individu les habilitats que necessita per a tota una vida d’ocupació que s’hagi tornat obsolet. Per mantenir-se actualitzat en un mercat laboral que està en constant transformació per la tecnologia, les persones han de desenvolupar contínuament les seves competències per progressar en una economia líquida, les empreses necessiten de manera continuada treballadors qualificats, productius i amb múltiples habilitats.

A través d’un reskilling i upskilling efectivo, les empreses poden construir la seva pròpia base de talent mentre li donen les seves capacitats personals que necessiten per mantenir el seu treball al llarg de tota la vida professional. En aquest sentit, el Grupo Adecco va formar més de 81.000 persones durant 2020.

El desenvolupament i capacitació de les persones és la via per aconseguir un ocupació u obtenir un millor. En aquest sentit, en plena pandèmia el Grup Adecco posa a disposició de la ciutadania una plataforma d’e-learning amb més de 70 programes formatius subvencionats de manera integrada, dividits en 9 blocs temàtics, per convertir aquest període en una nova oportunitat per millorar la empleabilitat en el futur.

El resultat d’aquesta iniciativa va ser que 40.000 persones es van interessar en participar en el projecte i més de 29.000 s’han inscrit. Finalment, més de 11.600 persones s’activaran durant l’any 2020 i es realitzaran 5.700 formacions.

Amb l’augment del desempleo a causa de la pandèmia, hi ha una necessitat cada vegada major de recalificar a les persones treballadores dels sectors en declivi per fer front a l’actual escasez de competències, crear una mà d’obra veritablement inclusiva i garantir que ningú quede enrere. .

Valor social
Com a organització global, a través de la Fundació Adecco, el Grup Adecco també s’esfuerza per tenir un impacte positiu en la societat que es reflecteix a través de les nombroses col·laboracions amb diferents entitats sense ànim de lucre amb les que s’impliquen a Espanya.

A través de la Fundació, recolza la inclusió social i laboral dels més vulnerables de la nostra societat i aposta per l’empleabilitat de persones de risc d’exclusió social.

Durant 2020, ja pesar de les condicions del mercat laboral post-pandemia, es van generar 5.502 llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social i es va proporcionar una orientació laboral a més de 24.000 persones en aquesta mateixa situació amb una inversió social de 14,1 milions. d’euros a través de la Fundació.

En paraules de Francisco Mesonero, director de Sostenibilidad Adecco Iberia i LATAM i director general de la Fundació Adecco: “El papel de las empresas es crucial para que la exclusión y la pobreza no se encuentren en nuestro país. El desempleo estructural agrava l’exclusió social, la desigualdad i la discriminació. L’única alternativa per frenar aquesta situació és fortalecer el mercat laboral i recolzar als més vulnerables al mateix temps que treballar en la companyia estratègies de diversitat, equitat i inclusió mitjançant un lideratge inclusiu. Tenem que intentar no deixar a ningú enrere”.

[ad_2]