De la appificación de los productos y servicios bancarios a la inversión en seguridad

[ad_1]

La banca es troba en un moment decisiu i clau, la pandèmia ha marcat un punt d’inflexió. La seva evolució requereix impulsar una remodelació integral del propi sector i de les relacions amb els clients. L’usuari/client ocupa el paper prioritari i el seu objecte ofereix els millors serveis, gestions, préstecs o segurs. La indústria financera necessita invertir en tecnologia i en fintech de forma considerable per millorar el seu model operatiu i adaptar-se a l’entorn digital. La tecnologia representa la pedra angular del sector, d’ella depèn de la manera d’operar la pròpia banca i com es relaciona amb els clients. Segons KPMG, el 50% dels productes bancaris venuts fa dos anys a Espanya es va fer a través d’internet, els usuaris digitals s’han incrementat notablement. Per una altra part, la banca porta inmersa en un procés de reducció de despeses des de la recessió de 2008, des d’aquesta data s’ha tancat un 50% de les oficinas bancàries existents a Espanya.

En aquest nou ecosistema financer, els entorns digitals són més ràpids i senzills; sense embargo, el procés de digitalització de les entitats bancàries té una part negativa, en concret el tancament d’oficines, la pèrdua d’ocupació i l’increment de la bretxa digital geogràfica i etaria. En aquest sentit Antonio García Rouco, director general de GDS Modellica, senyala que: “el acceso y la seguridad son cuestiones claus. Les entitats han d’adaptar-se a les necessitats dels seus usuaris/clients per a que puguin realitzar les seves gestions bancàries de la forma que prefieran ja sea física o virtual, independentment del lloc on vivan ”. Continúa García Rouco: “és de suma importància la inversió no sol en una major capilaritat i solucions tecnològiques dels serveis sinó també en seguretat. L’ús massiu de la tecnologia en els serveis financers no està exempt de risc, la seguretat és una necessitat tant en els propis entorns interns dels bancs com a l’accés de la banca virtual”. Les entitats han de garantir la seguretat dels seus actius i, per tant, dels seus clients a la par que han d’oferir els serveis bancaris de manera remota, inclosa l’obertura i administració de comptes, els pagaments de facturas i sol·licituds de préstecs, especialment. a aquells usuaris clients que, per edat o per zona geogràfica corren el risc de no comptar amb serveis bancaris suficients. En aquest sentit, GDS Modellica disposa de solucions que recolzen les funcions crítiques del treball de l’administrador de riscos, avui dia, agilitzar el desenvolupament de noves estratègies i eliminar els obstáculos comuns en els sistemes.

La banca actual, proactiva, flexible, inclusiva i innovadora., ha de saber aprofitar les infraestructures per ampliar el seu rol com a intermediaris i connectors digitals, aplicar els productes i serveis bancaris, aprofundir en nous models de negocis i nous canals de distribució digital. Les tendències de la banca identificades a l’estudi Top10 Trends for 2022 elaborades per Accenture són les següents: les SuperApps, capaces d’integrar els serveis financers en grans plataformes en línia, la sustentabilitat adquire un paper decisiu i compromès per a trobar solucions que combatin el canvi climàtic. i altres desafiaments ambientals.

La innovació és una altra de les tendències: el digital s’ha convertit en una necessitat. Asimisme, les comissions experimentaran un gir, les entitats competiran amb altres actors (fintechs i bancs digitales) per oferir serveis gratuïts, lliures de comissions.

Més tendències per a aquest any són les monedes virtuals o l’increment de les operacions intel·ligents, a causa de l’evolució de la intel·ligència artificial. Per darrer, també, l’evolució dels mitjans de pagaments, les fusions i adquisicions per al creixement i la rendibilitat, el canvi de cultura i el nou paradigma financer en la tecnologia, l’enginyeria, les dades i la seguretat són imprescindibles en la nova era per fer. davant la realitat i les seves aspiracions digitals.

GDS MODELLICA: GDS Modellica és una empresa que provee de tecnologia – analítica i gestió de decisions, així com a consultoria especialitzada en els processos de risc de crèdit. La companyia ajuda a les organitzacions a potenciar el procés de presa de decisions interconnectades en cada etapa del cicle de vida del client generant relacions rentables amb els clients gràcies al seu coneixement, tecnologia i millors pràctiques de la indústria. GDS Modellica porta més de 16 anys col·laborant amb èxit per a centenars d’institucions financeres, minoristes, asseguradores i diversos sectors en més de 36 països. https://www.gdsmodellica.com.

[ad_2]