Avalmadrid y FECOMA se unen en favor de la Economía Social madrileña

[ad_1]

Ayer per la tarda tuvo lugar el primer de los encuentros de “El faro de la Economía Social de Madrid”, el cicle de conferències presencials i obertes a la comunitat econòmica i social de la regió que organitza FECOMA (Federación de Cooperativas y de la Economía). Social de Madrid) i en el que Avalmadrid va tenir un paper destacat. En aquesta ocasió el debat es va centrar en la finançament de l’economia social, i va contenir entre els seus convidats a la taula de diàleg amb: el viceconsejero d’Economia de la Comunidad de Madrid, Manuel Llamas; el director general d’Avalmadrid, Pedro Embid; el director territorial centro de Cajamar, José Antonio Guerrero; el responsable comercial i de desenvolupament estratègic de Fiare, Juan Garibi; y el director zona centro de Laboral Kutxa, Juan Molina.

En la seva intervenció, Llamas va assenyalar que en aquests temps d’incertesa i dificultat, el Govern de la Comunidad de Madrid està del lado dels empresaris, tant individuals com a col·lectius: “Per aquesta razón, seguim recolzant a l’economia social, per la seva valiosa contribució. i gran potencial per generar activitat econòmica i ocupació a través de diferents instruments, com les línies que ofereix Avalmadrid a pymes, autònoms, cooperatives i societats laborals per facilitar el seu accés a finançament a baix cost i termini adaptat a les seves necessitats.

El director general d’Avalmadrid va tenir l’oportunitat de compartir amb els assistents a La Casa Encendida, espai on se celebra l’esdeveniment, el paper de la SGR (Sociedad de Garantía Recíproca) i les seves línies de finançament orientades a les cooperatives i a l’impuls de la economia social. Segons explicó, Avalmadrid, per la seva naturalesa, es presenta com una alternativa financera el primer objectiu és el suport a les pymes i emprenedors de la Comunitat de Madrid. La seva activitat ininterrumpida durant més de 30 anys ha contribuït a crear un teixit empresarial en la Comunitat sòlida i solvent, i va afegir “que és responsabilitat de tots els actors que formem part de l’economia regional escoltant les necessitats de tots els eslabons de la cadena, intentar oferir solucions i buscar sinergies que redunden en una regió més próspera i igualitària, especialment en temps inestables i incerts com els que estem vivint”.

Carlos de la Higuera, president de FECOMA, va registrar en la seva intervenció que l’Economia Social de Madrid ha de guanyar terreny, puesto que està per darrere en nombre de socis, treballadors, consumidors i PIB generat que altres comunitats autònomes amb menors. potencial econòmic i empresarial, i va afirmar que la falta de suports és el principal motiu de tal circumstància. En la seva intervenció, Carlos de la Higuera també va destacar que “FECOMA compte amb capacitat per definir polítiques d’educació bàsica, formació i els suports necessaris per crear ocupació per tres vies: la constitució de noves empreses, el creixement de les actuals i la transformació. d’empreses i autònoms en entitats d’Economia Social: Cooperatives, Sociedades Laborales, Empreses d’Inserció, Centres Especials d’Empleo i Asociacions i Fundacions”.

Avalmadrid y FECOMA firmaron el seu primer acord de col·laboració
En el marc d’aquest espai i en línia amb tot el que exposaven els convidats referent al treball en red ya la búsqueda de sinergias, Avalmadrid i FECOMA van firmar el seu primer acord de col·laboració. Ambas entitats han decidit esforçar-se en un moment econòmic clau a tots els nivells i per a ell pondran en marxa actuacions de promoció i major implantació de la figura financera de la SGR, realitzant els majors esfuerzos d’anàlisi, estudi i explicació per aconseguir una major utilització. del aval entre les pymes i autònoms associats de FECOMA.

Sobre Avalmadrid
Avalmadrid SGR és una entitat financera constituïda l’any 1982. Esta Sociedad de Garantía Recíproca treballa per a les pimes i autònoms de la Comunitat de Madrid, amb un doble objectiu: per un lado, facilitar l’accés a una finançament preferent tant en cost com en termini i, per un altre, otorgar avals i fianzas davant de les Administracions Públicas i davant tercers, en condicions molt més ventajoses que les que podem oferir la banca tradicional. Durant el 2021 s’ha aconseguit un superàvit de recursos propis que assoleix els 84,4 milions d’euros i un coeficient de solvència del 32,9 %. Per la seva part, l’activitat avalista va reduir els 112,2 milions d’euros, dels que 94,5 milions van ser de nova producció, formalitzant-se un total de 1.739 avals, aconseguint un nombre de socis participants de 11.375.

Sobre FECOMA
FECOMA representa els interessos de les Cooperatives i de l’Economia Social de la Comunitat de Madrid des de 1997. El concepte d’intercooperació aplicat a les seves organitzacions membres i al conjunt de les empreses, el networking amb els agents socials i l’establiment d’aliances. per generar valor per a la societat, creant ocupació de qualitat i serveis sostenibles.

Creen en un món just i solidari, on l’activitat econòmica, essent essencial des de tot punt de vista, té que estar al servei de les persones.

Totes les generacions i totes les ideologies es donen la mà dins de l’Economia Social. Agrupa l’empresa des dels principis i valors de l’Economia Social.

Son las empresas de las personas que pueden cambiar el mundo y son las personas de las empresas que hacen que otro mundo sea posible.

[ad_2]